Press "Enter" to skip to content

По уписот во Централниот регистар, Васко Ковачевски и официјално директор на РЕК “Битола“

Управниот одбор на АД “ЕЛЕМ“ го назначи поранешниот пратеник на СДСМ, Васко Ковачевски, за директор на РЕК “Битола“, а тој од денес и официјално е нов директор откако име е впишано во Централниот регистар, како овластено лице на подружницата РЕК “Битола“ од Новаци во АД “Електрани на Македонија“.

-Менаџментот на АД “ЕЛЕМ“ смета дека Ковачевски, заедно со новиот раководен тим кој е поставен, ќе одговори на предизвиците со кои се соочува најголемиот комбинат за производство на електрична енергија во државата и дека неговото познавање на состојбите во РЕК “Битола“ ќе помогне во консолидирањето на овој значаен производствен капацитет, во насока на постигнување поголема стабилност и сигурност на електро-енергетскиот систем во периодот што следува, соопшти “ЕЛЕМ“.

РЕК “Битола“ од лани во февруари функционираше со вршител на должноста директор на компанијата.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Mission News Theme by Compete Themes.