Press "Enter" to skip to content

Двајца битолчани на мото-крос, Гран при на Благоевград

На отворањето на новата мото крос патека во Благоевград, Бугарија, се одржа мото-крос трка, која беше насловена “Гран при на Благоевград“, на неа настапија двајца мотокросисти од нашиот град, Борче Костов – Жолтио од мото клубот Ноќни волци  и Христијан Станковиќ од мотоклубот Мотостарс.

Борче Костов кој настапи во категорија МХ3, но поради проблеми со моторот не успеа во своите намери да избори добар пласман.

-Имав проблеми со моторот и кочниците, па затоа бев последен на стартот, но успеав во текот на трката да ги престигнам половина од возачите, кои ги имаше повеќе од триесетина. Од пласманот секако не сум задоволен и оваа трка можам да ја сметам само како еден силен тренинг. Кога сум кај оваа трка, и кај останатите, морам да напоменам дека немаше да се појавам и настапам ако не беше претседателот на Ноќни Волци, Ленин Јовановски, кој сноси најголем дел од трошоците за трката, а за оваа трка помогна и нашиот сограѓанин, Љупчо Стојановски – Љупата, од Сиднеј, Австралија, ни рече Борче Костов –Жолтио.

Во категоријијата МХ2 настапи Христијан Станковиќ кој на двете трки беше седми, исто така во силна конкуренција.

-Конкуренцијата беше силна но успеав на двапати да стигнам до седмото место. Се надевам дека во иднина ќе имам подобри пласмани, рече на кратко Христијан Станковиќ.