Press "Enter" to skip to content

Наградата на ДЛУБ за Александар Поповски и Елена Ѓорѓиевска (фото)

Синоќа во амбиенталниот простор на Магазата, Друштвото на ликовни уметници на Битола ги додели 4-то ноемвриските награди.

Оваа година беа наградите им доделени на битолските ликовни уметници: Александар Поповски и Елена Ѓорѓиевска.

Наградите на Поповски и Ѓорѓиевска им ги додели градоначалничката Наташа Поповска, а по предлог на ДЛУБ.

Поради што овие двајва добија награди образложи претседателот на ДЛУБ, Најдовски.

По повод 4-ти ноември во Магазата беше поставена и иложба.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Mission News Theme by Compete Themes.