Press "Enter" to skip to content

ОФС Битола: одиграни натпревари од третата југозапад и општински “А“ и “Б“ лиги

Во организација на Општинскиот фудбалски сојуз од Битола, викендов се одигра претпоследното коло од третата фудбалска лига – југозападен регион и од општинсите „А“ и “Б“ лиги.

 

Во третата лига – југозападен регион се постигнати следните резултати:

Баир Кркардаш – Воска 2:5

Могила Бимилк – Охрид 2:0

Кравари – Октиси 7:2

Влазними – Преспа 3:1

Сатеска – Волино 1:4

Фламуртари – Лакочерој 1:1

Велешта – Грнчари 4:3

По 12 одиграни кола лидер е екипата на Кораби од Дебар со 33 бода, а второпласирана е екипата на Кравари со 28 бода. Могила Бимилк е на 6со 19, а последна е екипата на Баир Кркардаш без освоени бода.

 

Во општинската “А“ лига се постигнати следните резултати:

Пелагонија – Карамани 1:1 (1:1)

Чагор – Младост Дедебалци 3:0 (2:0)

Победа Ивањевци – Црнобуки 1:0 (1:0)

Партизан – Поешево 1:5 (1:5)

Лисолај – Новаци  1:3 (0:0)

Олд бојс – Буково 3:2 (2:2)

Светлост – ДОСК 2:2 (2:2)

Не се одигра Крстоар – Црна река

 

Во општинската “Б“ лига постигнати се следните резултати:

Младост – Јени маале 1:5 (1:2)

Меџитлија – Напредок 3:1 (3:1)

Еленик спорт – Пелагонија БЕЛ  0:3(0:0)

Космос спорт – Пелагонија 2:0 (1:0)

РИС – Буковски – 6:1 (3:0)

Не се одиграа: Стрела спорт – Хајдук и Пелагонија – КСК

More from СпортMore posts in Спорт »