Press "Enter" to skip to content

Конститутивна седница на пелагонискиот регион, Петровска претседател

Градоначалничката на Битола, м-р Наташа Петровска е нов претседател на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион, а е избрана на конситутивната седница, прва во овој состав на Советот по одржувањето на локалните избори во октомври.

SONY DSC

На седницата, беше донесена одлука за избор на претседател, со која едногласно за претседател на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион.

Во Советот за развој на Пелагонискиот плански регион членуваат градоначалниците на општините Битола, Прилеп, Ресен, Демир Хисар, Крушево, Новаци, Могила, Долнени и Кривогаштани.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *