Press "Enter" to skip to content

Билтен на Општинскиот фудбалски сојуз – Трета и „А“ лига

Одиграни натпреварите од Третата лига – југозапад  и општинската „А“ лига

Изминатиот викенд се одигра редовното коло од Третата фудбалска лига, во организација на Опшинскиот фудбалски солуз Битола, во која имаше еден прекинат натпреват кој е регистиран со службен резултат од 3:0 за домашната екипа.

Комесарот за натпревари, Златко Ралевски, за прекинатиот резултат и одлуката тој да се регистрира со службен резултат вели:

-Натпреварот од Третата фудбалска лига помеѓу екипите на Преспа од Ресен и екипата на Фљамуртали од Радолишта е регистриран со службен резултат 3:0. Ваквата одлука е донесена по разгледувањето на дополнителниот делегатски извештај и по сослушувањето на службените лица кои беа на овој натпревар. По разгледувањето на целиот случај донесена е одлука, натпреварот со 3:0, службен резултат, да се регистрира во корист на домаќинот Преспа. Одлучено е дека гостинската екипа на Фљамуртари, во 45 минута од натпреварот, неосновано го напуштила теренот.

 

Во Третата лига се постигнати следните резултати:

Преспа – Фљамуртари 3:0 (службен резултат)

Охрид Лихнидос – Влазними 6:2

Воска 2002 – Могила Би милк 3:0

Октиси спорт – Кркардаш 6:1

Кораби – Кравари 7:1

Лирија – Сатеска 1:2

Лакочерој – Велешта 5:4

За разлика од Третата лига, според комесарот Ралевски, се поминало во одличен ред, што може да се види и од доставените делегатски извештаи до ОФС Битола.

 

Во општинската “А“ лига постигнати се следните резултати:

ДОСК Д.Оризари – Пелагонија Логоварди 2:1

Буково – Светлост 4:2

Новаци 2011 – Олд Бојс 6:1

Поешево – Лисолај 5:1

Црна Река – Партизан 2:2

Младост – Победа 3:2

Карамани – Чагор 1:0

Слободна екипата на Црнобуки