Press "Enter" to skip to content

Општинска фудбалска “А“ лига, Поешево со убедлива победа во гости

Деновиве се одигра заостанатото десетто коло од општинската “А“ лига , а според комесарот за натпревари на општинскиот фудбалски сојуз, Златко Ралевски, сите натпревари се одиграле согласно правилата на ОФС.

Според постигнатите резултати екипата на Поешево забележа висока победа во гости, а  во гости победија екипите на Црнобуки и Буково.

Постигнати се следните резултати:

Пелагонија  (Логоварди) – Црнобуки  1:2

Лисолај – Олд бојс (Битола) 2:1

Чагор (Лопатица) – Новаци 0:0

Младост (Дедебалци) – Црна река (Чарлија) 1:1

Карамани – Поешево 0:4

Партизан (Добрушево) – Светлост (Кукуречани) 3:1

Победа (Ивањевци) – Буково 0:2

Слободна екипата на ДОСК (Д.Оризари)