Press "Enter" to skip to content

Избрана новата управа на кошаркарскиот клуб Пелистер, Игор Мицевски – претседател

Попладнево со просториите на Советот на општина Битола се одржа конститутивната седница на бордот на директори на кошаркарскиот клуб Пелистер. На седницата за нов претседател е избран Игор Мицевски.

Претходно на седница на Собранието на КК Пелистер, на кое присуствуваа престедателот на Советот на општина Битола, Валентин Груевски и советникот Борчле Корлевски, како претставници на акционерите, Општина Битола беа разрешени членовите на претходниот борд на директори, а собранието донесе одлука за нови членови.

Нови членови на управата на Пелистер се:

-Јован Христовски,

-Александар Касапов,

-Игор Мицевски,

-Сашко Наумов, и

-Методи Силјановски

По конституирањето на бордот на директори, за претседател е избран Игор Мицевски.

Мицевски по едногласниот избор рече:

-Сакам прво да му се заблагодарам на членовите од Одборот на директори за довербата која ми е дадена, а веднаш ќе кажам дека нема да ја изневерам. Сакам да кажам дека кошарката ќе ја водат луѓе од кошарката. Во новата управа ќе бидат вклучени и двајца членови од женската кошарка, а ќе има место и за претставници на спонзорите. Што се однсува до прашањето за опстанокот на кошарката, оваа сезона сигурно ќе го обезбедиме, а за идната сезона ќе имаме нови планови. Сакам да кажам дека посебно ќе се работи и со младите категории кои се иднината на битилската кошарка, рече Игор Мицевски, по изборот за претседател.

За генерален директор на КК Пелистер е избран, Јован Христовски, поранешен кошаркар на Пелистер.

По завршувањето на сите административни работи за новата пререгистрација на АД КК Пелистер во Централниот регистар е закажана и првата седница на бордот на директори.

С. Ристевски

More from СпортMore posts in Спорт »

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *