Press "Enter" to skip to content

Фото-вест: “Библиотеката низ печатот“ за 73 години градска библиотека

По повод 73 годишнината од основањето на НУ Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола (25 март 1945 година), во холот на Библиотеката е поставена тематска изложба на тема “Библиотеката низ печатот“.

Изложбата се состои од написи за Библиотеката објавени во весници и списанија, фотографии од 1945 до денес како и примероци од списанието „Библиотечен тренд“ кој го издава нашата институција.

More from КултураMore posts in Култура »

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *