Press "Enter" to skip to content

Фотовест: Во библиотеката промовирана книгата “Чудесните светови на Алиса“

ВоНационалната Установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ -Битола, со чај и колачиња, заедно со и Мерсиха Исмајлоска ја промовираа книгата  “Чудесните светови на Алиса“ во издание на Вермилион која ги обработува книгите “Алиса во земјата на чудата“ и “Алиса во светот на огледалото“ од Луис Карол и нивните интерпретации во визуелните уметности и воопшто во културата.Промотор на книгата беше  проф. д-р Даниела Андоновска – Трајковска, драматизација на текстот го подготвија учениците од ОУ “Даме Груев“ – Битола под менторство на наставничката Нела Неделковска, а модератор на настанот беше Божидар Николовски.

More from КултураMore posts in Култура »

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *