Press "Enter" to skip to content

УКЛО промовира 14 нови доктори на науки (фото)

Во рами на одбележувањето на Денот на основањето на УКЛО,  денес во просториите на Ректоратот во објектот во “Касарната“ се одржа свечена промоција на доктори на науки, во присуство на  раководството на УКЛО, декани, ментори и најблиски на кандидатите за промоција.Ректорот, проф. д-р Сашо Коруновски  пред да ги промовира 14 нови доктори на науки рече дека со низ заедно сега Универзитетот “Св. Климент Охридски“ вкупно брои 295 доктори на науки:Ново промовирани доктори на науки денес беа:

Анета Шијакова, Факултет за информатички и комуникациски технологии – Битола

Билјана Богданова – Смилевска, Факултет за безбедност – Скопје

Иле Масалковски, Факултет за информатички и комуникациски технологии – Битола

Јове Јанкуловски Факултет за информатички и комуникациски технологии – Битола

Петрит Хасанај, Факултет за туризам и угостителство-Охрид

Беќе Куќи Факултет за туризам и угостителство-ОхридИсак Ајрули Факултет за туризам и угостителство-Охрид

Фатбарда Јашари Факултет за туризам и угостителство-Охрид

Осман  Сејфијај Економски факултет-Прилеп

 

Кујтим Зулфијај, Економски факултет – Прилеп

Гоце Анакиевски, Факултет за безбедност – Скопје

Мевлан Биџаку, Технички факултет – Битола

Валентина Стојкоска, Педагошки факултет – Битола

Лура Махмутај, Економски факултет- Прилеп.

More from ВестиMore posts in Вести »

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *