Press "Enter" to skip to content

Фотовест: Театарска премиера на средношколците од Медицинско

Во малата сала на Центарот за култура, учениците од средното мердицинско училиште д-р “Јован Калаузи“ поддржани од професорот по Македонски јазик и литература Никола Трајковски, ја одиграа театарска претставаДрамата “Чорбаџи Теодос” која беше преработена во “Господин Теодос Мемето” каде се обработуваа општествени теми и проблеми релевантни на денешницата.

Оваа театарска претстав е во режија на ученичката Јована Ѓерасимоска, а претставата за преставата сите места во салата беа пополнети од млади луѓе кои беа позитовно изненадени и воодушевени.

Улогите ги толкуваа ученицитете: Симона Коруновска, Александра Трајковска, Аница Атанасовска, Тина Стојаноска, Марио Вељановски, Љупка Цветкова, Магдалена Мајсторовска, Викторија Дејаноска, Благица Стојкоска, Ангела Петрова и Ангела Лозановска.

More from КултураMore posts in Култура »

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *