Press "Enter" to skip to content

Фото вест: “Насмевки по пошта“ за добар ден во градскиот парк

Повеќе од 200 дечиња уживаа во вотрата претставата “Насмевки по пошта“, која се изведе вчера во 18 часот во Градскиот парк, кај крлешките, од незаборавниот перформанси на тема: Добро утро, Добар ден и Добра ноќ во Битола, во кој настапуваат трите актерки од народниот театар од Битола, Маја Андоновска Илијевски, Илина Чоревска и Викторија Степановска Јанкуловска.

Ова беше втората претстава претстава за најмладата публика која овозможат незаборавни доживувања на отворено во паркот каде актерите комуницира интерактивно со нива, аги вклучија и во создавањето на претставите.

Последната претстава од перформансот ќе се игра во тревникот пред Центарот за култура денес во 20 часот – приказна за добра ноќ, под ѕвездите, а се вика “Фаќач на соништа“.

More from КултураMore posts in Култура »