Press "Enter" to skip to content

“She sead yes!“ – “Таа рече да“, најнова премиера на “Солза и смеа“ (фотогалерија)

Синоќа во големата сала на Центарот за култура во Битола беше изведена најновата премиера на “Солза и смеа“, која се одигра во рамките на “Бит фест 2018“.

Премиера “Таа рече да“ е работена според едночинката на А.П. Чехов, “Предлог за брак“, а во синоќешната битолската публика, која редовно ги полни салите кога се прикажуваат претставите на “Солза и смеа“, уживаше во препознатливиот стил и хумот на актерите во ова драмско студио.

Режијата на најновата претстава на “Солза и смеа“ е на Александар Димитровски, а во претставата играат: Валентина Кожовска, Никола Тргачевски – Кумба, Алекдандар Димитровски, Тања Димевска, Стојанчо Јансковски и други.

Првата реприза на “Таа рече да“ е закажана за 24 јули, исто така во Центарот за култура.