Press "Enter" to skip to content

“Блок 1“ на РЕК “Битола“ ставен во функција по капиталниот ремонт

АД “ЕЛЕМ“, Подружница РЕК “Битола“ ја известува јавноста дека “Блокот 1“ на Термоелектраната “Битола” денес повторно е ставен во функција, по 75 дена капитален ремонт.

Во утринските часови, постројката беше синхронизирана со македонскиот електроенергетски систем и ги испорача првите количини електрична енергија по пауза од два и пол месеци.

По капиталниот ремонт на Блок 1 на Термоелектраната “Битола“, започнуваат ремонтни активности на вториот блок кои ќе траат до 10 септември, а ремонт на третиот блок на РЕК “Битола“ предвидено е да се реализира од 10 септември до 15 октомври.

More from ВестиMore posts in Вести »