Press "Enter" to skip to content

Се одбележува Светскиот ден за борба против хапатитот

“Хепар центар“ од Битола денес го одбележува 28 јули, Светскиот Ден за борба против хепатитот со голем број активности за едукација, превентива и забава со наши естрадни уметници за намалување на стигмата и дискриминацијата против овие заболувања.

Активностите започнуваа со акцијата за бесплатно и анонимно тестирање за Хепатитис Б – Ц и Хив како и крводарителска акција во Центарот за Култура.

Вечерва во Битола на Широк сокак пред платото на “ВИП“ ќе се одржат музички, танцувачки и огнени перформанси со наши познати естрадни уметници и едно изненадување за сите присутни, од најмали до најголеми, од 21.00 ч.

Активностите ќе има и во понеделник на 30 јули во една од најголемите компании во регионот “Кромберг & Шуберт“ со активности за едукација, превентива и бесплатно и анонимно тестирање за Хепатитис Б – Ц и Хив, а ќе има и посети на Охрид и Струга.

More from ВестиMore posts in Вести »