Press "Enter" to skip to content

По повод Илинден, градоначалничката, советот, СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ и борците положије цвеќе (фотогалерија)

По повод националниот празник Илинден денес беа положени букети свежо свеќе на споменикот на Илинденците во црквата “Св. Недела“, на споменикот на револуцијата пред Центарот за култура и на споменикот во село Цапари.

Цвеќе положија и се поклонија градоначалничката на Битола, м-р Наташа Петровска и делегација на Советот на општина Битола, предводена од координаторот на СДСМ, Методија Илиевски, и претставници на партиите застапени во Советот.

Исто така цвеќе положија и партиски делегации на СДСМ предводена од Горан Козаров и делагација на ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Битола на чело со претседателот Иванчо Тошевски.

На честувањата се прокличија со Сојузот на борци од Битола со претседателот Александат Трајковски.

С.Р.

More from БитолаMore posts in Битола »