Press "Enter" to skip to content

Ангела Каранфилова со сребрен медал и дневна награда на ликовниот фестивал во Романија (фото)

Членовите на Детското ликовно студио “Св. Кирил и Методиј” – Мал Битолски Монмартр, Ангела Каранфилова, на свеченото затворање на фестивалот “Piatra Neamt – Creativ” во Романија ја доби наградата “Сребрен Медал”.

Ангела Каранфилова и менторот Елена Хаџи-Антонова не само што достојно ја претставија Битола и Република Македонија, туку од таму се вратија со уште награда, а тоа е ”Best of the day”, награда која се доделуваше секој ден само за 5 најдобри деца

На вториот по ред детски ликовен фестивал “Piatra Neamt – Creativ” во Романија, кој е организиран по пат и идеа на Малиот Битолски Монмартр, ја сликаа романската архитектура.

На оовј фестивал учествуваа деца од Кина, Турција, Тајланд, Бугарија, Русија,Украина, Романија, Полска, Израел.

More from КултураMore posts in Култура »