Press "Enter" to skip to content

Фото вест: со гранитни плочки се поплочува дворот на црквата “Св. Богородица“

Дворот на црквата “Св. Богородица“ во Битола добива нов лик, а во тек се градежните работи околу уредувањето. По поставувањето на нова канализациона мрежа моментно се работи на уредување на дворот, кој се поплочува со гранитни плочки.

Исто така се уредува и влезот од јужната страна кој е проширува и ќе биде поплочен и влезот.

Верниците кои ќе бидат во црквата за неколку дена кога е патронот Св. Богородица ќе имаат прилика да го видат новиот лик на дворот.

Претходно се уреди и внатрешноста на црквата каде и таму е поставен нов гранитен под.

More from ВестиMore posts in Вести »