Press "Enter" to skip to content

Се црта авангарден мурал на зградата кај Шехерезада (фото)

Авангардната екипа на “Hybrid Minds Crew“ денес го започна цртањето на големиот авангарден мурал на здрадата од конплексот “Мавровка“ кој се наоѓа кај поранешна Шехерезада, а поради големината на муралот и висината на која се работи уметниците користат специјални дигалки.

Муралот ќе се изработи во наредните неколку денови и ќе го разубави овај простор кој до сега беше користен за пишување на графити од разни групи и поединци.

Кога авангардниот стил ќе се надополни со градската архитектура, се добива комбинација на современото и традиционалното. Следуваат убавите бои на црната подлога. На темното, може да му се даде живот. Така, младите уметници ќе дадат нови бои, шареноликост и живост на ѕидот кај поранешна Шехерезада. И ѕидовите може да бидат поубави во урбана Битола.

More from БитолаMore posts in Битола »