Press "Enter" to skip to content

Битолските уметници во салонот на ДЛУБ приредија изложба на минијатури (фото)

Во салонот на Друштвото на ликовни уметници на Битола е поставена изложба на минијатури на најголем број на битолски уметници.

Изложбата за отворена ја прогласи претседателот на ДЛУБ, Драган Најдовски кој рече дека е посебно задоволен од тоа што неговите колеги на негова покана изработиле вакви дела-минијатури.

На изложбата се изложени околу шеесетина дена на 19 битолски уметници.

Изложбата е под покровителство на “Бит Фест 2018“.

More from КултураMore posts in Култура »