Press "Enter" to skip to content

Фузија од музички стилови со “Васил Хаџиманов Бенд“

Битола ќе може да слушне, види и доживее фузија од музички стилови…

Докажаниот џез виртуоз, пијанистот, Васил Хаџиманов со македонско потекло, син на легендарните Зафир Хаџиманов и Сенка Велетанлиќ, доаѓаат заедно со својот бенд на тераса “Широк Сокак“.

Уникатноста на Васил Хаџиманов бенд е во комбинирањето на балканските традиционални, фолк ритами и западните, модерни музички стилови џез, фанк, рок, ворлд мјузик, правејќи потполна автентичност, која претставува нов пристап во џез музиката…

Повеќе од 20 години пијанистот и композитор Васил Хаџиманов и музичари во “Васил Хаџиманов бенд“, со огромна љубов, ентузијазам создаваат специјална енергија и спонтаност каде публиката ужива на концертите и џез фестивали низ целиот свет.

Сите вие кои сакате да присуствувате на овој настан ве очекуваме на 30-ти август (четврток) во хотел “Епинал“ на тераса “Широк Сокак“.

Фото:©️ Predrag Ilic Rex Images

More from КомерцијаMore posts in Комерција »