Press "Enter" to skip to content

“Го сакам градот безбеден“ започнува утре со промоција на билборд

Со промоција на официјалниот плакат започнува започнува неделата на безбедноста во сообраќајот која ќе се одржува во Битола од 2 до 7 септември, а ќе бидат соопштени и сите други активности во рамките на акцијата која ќе се одржува под слоганот  “Го сакам градот безбеден“ .

Понеделник акцијата ќе биде насочена кон првачињата, а ќе се одржи пред ОУ “Гоце Делечев“.

Во рамки на неделата на безбедност ќе се одржат реализираат различни едукативни активности  за едукација на сите учесници во сообраќајот.

Дел од нив се активности за првиот училишен ден на децата, едукативни активност за правилно паркирање, бојадисување и обележување на сообраќајна сигнализација, велосипедско дефиле, алкопатри и сл.

More from ВестиMore posts in Вести »

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *