Press "Enter" to skip to content

Со полагање на цвеќе на Споменикот на револуцијата одбележан 8. Септември (фото)

Денот на независноста 8. Септември денес беше одбележан со полагање на свежо цвеќе на споменикот на револуционерната борба на македонскиот народ на плоштадот “Гоце Делчев“.Во име на градоначалникот на Битола, цвеќе положи заменикот Емилија Костурска, а во име на советот на Општина Битола, делегацијата ја предводеше претседателот Валентин Груевски.И политичките партии се вклучија во одбележувањето на Денот на независноста, 8. Септември. Делегацијата на СДСМ од Битола ја предводеше Александар Цуцуловски, а од ОК на ВМРО-ДПМНЕ претседателот, Иванчо Тошевски.Претседателот на Сојузот на борци од Битола, Александар Трајковски со делегација положи цвеќе на споменикот.

More from ВестиMore posts in Вести »