Press "Enter" to skip to content

Фото вест: се чисти каналот во населбата “Боримечка“

ЈП “Комуналец“ започна со теренски активности во населбата “Боримечка“, на крајот од ул. Солунска во Битола.

Во должина од над 300 метри, се работи на чистење на каналот и на проширување на коловозот од двете страни. 

Со механизација на терен, во моментов се одвива косење на тревата, кастрење на гранките и рамнење на теренот, односно уличната површина. Оваа делница, со следното санирање, ќе овозможи 

По оваа фаза на чистење, ќе следува санација на коловозот со поставување на дробен камен.