Press "Enter" to skip to content

ОФС Битола: резултати од општинските “А“ и “Б“ лиги

Во организација на Општштинскиот фудбалски сојуз од Битола се одиграа натпреварите од 7. редовно, коло од “А“ лигата и 4. коло од “Б“ општинските фудбалски лиги.

Според комесарот за натпреварување, Златко Ралевски се поминало во најдобрар ред, според правилникот на ОФС за натпреварувања.

Резултати 7. коло “А“ општинска лига:

Стрела (С) – Поешево 1:1
Олдбојс – Карамани 2:1
Лисолај – Буково 5:0
Победа (И) – Чагор 2:0
Космос (С) – Партизан (Д) 2:0
Новаци – Светлост 4:1
Црна Река – Пелагонија (Л) 1:0
Доск – Кск Крклино 6:0

Резултати 4. коло “Б“ општинска лига:

Пелагонија (Д) – Напредок (Н) 2:2
Еленик – Младос ( ГО) 3:1
Младост (Д) – Хајдук 2:0
Јенимаале – Пелагонија (Т) 1:0
Пелагонија (БК) – Пелистер (Т) 1:3

More from СоветиMore posts in Совети »

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *