Press "Enter" to skip to content

Во работна посета на ЈП “Стрежево“ делегација од Косово

Хидро системот “Стрежево“ и директорот Менде Граматиковски денес беа домаќини на делегацијата, во која беше претставник од министерството за земјоделие на Косово, директорите на хидро системите “Ибер“ – Лепенец и “Радоњичи“ – Дукаџини и регионални преставници на Светска банка. Целта на посетата на хидро системот “Стрежево“ е запознавање и функционирање на динамичката регулација, деталната цевководна мрежа, повеќе наменското искористување на водата (наводнување, производство на електрична енергија, одгледување на пастрмка) и примена на наши искуства кај нивните хидро системи.

More from ВестиMore posts in Вести »