Press "Enter" to skip to content

Цевководот поместен за 200 м. поради поклопување на трасата на железничката пруга

Во претходните две недели, во неколку фази, извршена е девијација на регионален цевковод Ф315.

Трасата на постоечкиот цевковод се поклопуваше со трасата на железничката пруга на потегот “Битола-Меџитлија”.

Извршено е поместување од 200 метри, за во иднина да има можност да се интервенира.

Поради овој крупен зафат беше и прекинот со снабдувањето со вода на селата од овој регион и фабриката “Кромберт и Шуберт“.

More from ВестиMore posts in Вести »