Press "Enter" to skip to content

“ART&MEDIA“ и Весна Божиловиќ отвараат WEB TV канал за деца и тинејџери

WEB TV канал за деца и тинејџери “TVB KIDS“  ќе ги забавува, воспитува и подготвува децата за на училиште, за да го превземат светот преку моќта на учењето.Знаеме дека децата и тинејџерите долго време поминуваат на Интернет барајќи разни видови на забава и игри. Некои содржини не се прилагодени за возраста и секако  некои од игрите воопшто не се едукативни и добри за нив. Заради тоа тимот на “ART&MEDIA“ тргнаа со идеа да направат WEB TV канал за деца и тинејџери во кој примарна таргет публика ќе бидат најмладите од 5-14 години, а секундарно останатите членови од семејството.

WEB TV каналот за деца и тинејџери ќе има акцент на забавни и  едукативни соджини и родителите ќе бидат сигурни додека неговото дете ги гледа тие содржини. Каналот се уште се полни со едукативни содржини и постојано тоа и ќе го прави. Деновиве ќе биде ставен во функција. Заради тоа позборувавме со тимот на “ART&MEDIA“  и Весна Божиловиќ кои се идејните творци на овој канал.

Кажете ни повеќе за TVB Kids. mk каналот?-TVB kids.mk  ќе ја прават најголемата интернет заедница за учениците, родителите и наставниците. Ќе ги поврзуваме интернетот и телевизијата со акцент на знаењето преку едукативни и забавни програми во кои ќе можат да најдат  одговори на прашања на своите  деца, и на кои ќе  одговараат екперти од различнa облaст. Децата ќе можат да уживаат во популарни емисии на интернет TVB kids mk. Децата ќе имаат интеракција низ едукативни игри, така и најдобро се учи!…

Кои ќе бидат  содржините?-Голем дел од содржините ќе се подготвуваат според училишната настава, во соработка со образовни консултанти и тестирани методи , за да се исполнат одредени образовни цели, но исто така постоиме и за да екпериментираме со училишниот курикулум“. Децата ќе можат да уживаат во популарни емисии на интернет TVB kids mk. Децата ќе имаат интеракција низ едукативни игри, така и најдобро се учи!…

Цел на овој интернет канал “TVB kids.мk“.

Каналот ќе се издвојубва со тоа топа штоа ќе ја има комуникацијата со основните и средните училишта и ќе биде поттик и охрабрување на младите сами да прават свои видео пораки, видео репортажи од различни области на  и пресек на состојбите во општеството т.е. гледано од нивни агол.

„Сакаш да бидеш дете репортер“ предизвик за сите кои ќе го посетуваат каналот.-За сите љубопини деца кои сакаат да снимаат видеа и имаат репортерски дух можат да се вклучат во трка за „Најдобар дете репортер за 2019 год“ и ќе учествуваа со краток видео запис (не подолг од 1 минута) на теми од различни области на спорт, видео игри, животни, наука, уметност.

„Политиката на приватност“ кажете ни повеќе околу тоа ?-Ние во “TVB kids mk.“ сме горди што правиме безбедна и квалитетна содржина без “Google Ad Sance“, без скриени хиперлинкови во која децата можат да уживаат и родителите можат да ни  веруваат. Каналот ќе биде безбеден , нака да има непроверени рекламиили соджини  со тоа децата ќе уживаат, а родителите ќе бидат сигурни. Кога собираме лични информации (е-пошта или телфонски броеви нама да бидат откривани или споделувани со трети лица освен ако ние  експлицитно не посочиме поинаку, а родителите (старателите) се согласуваат со таквото откривање или ако тоа е потребно со закон. “TVB kids mk.“ не продава информации собрани од колачиња, или да ги користи информациите за цел поврзани со трговија.

Ж.Ристевска

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *