Press "Enter" to skip to content

Билтен на МВР: викенд полициски контроли во Битола, 62 изречени казни, осум возачи возеле под алкохол

Секторот за внатрешни работи Битола во периодот (11.01-13.01) при спроведени контроли кај осум возачи регистрира присуство на алкохол во крвта и тие се исклучени од сообраќај.

Едно возило било технички неисправно и тоа било исклучено од сообраќај.

Утврдени се и други прекршоци за кои на 62 возачи им биле изготвени мандатни платни налози и тие ќе се соочат со соодветни глоби, а исто така изготвени се и девет прекршочни налози. 

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Mission News Theme by Compete Themes.