Press "Enter" to skip to content

Депонија на стотина метри од резерварот, баирчани со апел, да им помогне “Водовод“ да постави рампи

На Смилевски баир, на само стотина метри од резерварот за вода, кој се наоѓа на Баирот, постојано има депонија, а како одминува времето таа е се поголема и поголема. Депонијата се наоѓа нецели стотина метри под резерварот, а е на самиот пат кога од улицата “Широка“ се оди кон манастирот “Кркардаш“.

Неколкумина жители од оваа населба кои ги затекнавме таму, ни рекоа дека ова веќене е нормално, од ден на ден, да има се поголемо ѓубре тука.

-Не знам како сами си правиме ваква депонија над куќите, и со секој дожд нешто ни се враќа назад. Чистено е, но пак ние загадуваме. Ова е сигурно од нас, кои живееме тука, бидејќи не веруваме дека некој од “Стрелиште“ или од “Педагошка, или од “Карпош“ ќе се качи тука и ќе фрли ѓубре. Како луѓево се толку неодговорни и без свест, кога живееме ние тука, тука се прошетуваме, нашите деца тука во шумата си играт, ги шетаме домашните миленичиња… се еден збор ова е наше, ние најповеќе сме тука. А, плус на сето тоа еве го преку патот е резерварот за вода од кој ние пиеме. Кога се ќе се собере, изгледа ние не заслужуваме ваква природа на чекор од нас, велат мештаните.

Тие имаат и предлог за решавање на овој проблем кој ги мачи најголемиот дел од нив:

-Погледнете го дворот на резерварот, нема ни едно ливче фрлено, се е средено, а тука само на десетици метри хаос. Не знаеме дали е можно, но ќе одиме во “Водоводод“ да прашаме дали може, тие да постават рампи, подолу на патот и горе кај другиот пат, а посекако тука освен нив и овие кој фрлаат ѓубре никој друг не поминува. Нека го блокираат патот и нека престане фрлањето на ѓубре и правење депонија во шумата. А ако некој има потреба од патот има друг пат па нема да биде проблем.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Mission News Theme by Compete Themes.