Press "Enter" to skip to content

Билтен на МВР: кривична за битолчанец за “тешка телесна повреда“ во тепачка во Демир Хисар

Полициска станица Демир Хисар  поднесе кривична пријава против И.Т. (23) од Демир Хисар за сторено кривично дело “тешка телесна повреда“  и против Н.П. (23) од село Слепче, Демир Хисар, Д.Ј. (40)  од село Вардино, Демир Хисар и З.М. (38) од Битола за сторено кривично дело „учество во тепачка“.

На 07-и минатиот месец во Демир Хисар пред кафе бар на улица „Битолска“, настанала тепачка помеѓу прво и второпријавениот, од една страна и  трето и четвртопријавениот, од друга страна,  при што првопријавениот, со нож, му нанел  тешка телесна повреда на лице од Битола.