Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: започна изградбата на споменичниот комплекс “Филип Втори“

Пред десет години точно во ова време започнаа градежните работи околу изградбата на новиот споменичен комплекс “Филип Втори“ на плоштадот “Магнолија“.Откако беше изграден комплексот, поставена големата кружна фонтана и уреден просторот околу фонтаната, долго време на постаментот го немаше споменикот на “Филип Втори“ кој беше поставен подоцна.

Сега споменичниот компекс на плоштадот “Магнолија“ е место по кое е препознатлива Битола и место каде голем број битолчани поминуваат дел од слободното време посебно во летните вечерни часови.

More from БитолаMore posts in Битола »