Press "Enter" to skip to content

Нашиот Игор Тосковски останува на голот на германскиот лигаш Аполда

Некогашниот голман на ракометниот клуб Пелистер, Игор Тосковски, останува на голот на германскиот лигаш Аполда.

Со потпишувањето на договор Тосковски, потврди дека е омилен во германскиот клуб и ја има целосната доверба кај Управата на клубот.

-Нашиот број 21 останува број 1 на голот на Аполда во наредните две години, стои на официјалната страна на клубот, а потоа следува и објаснувањето, Игор Тосковски успешно го продолжи својот договор со Аполда 1990.

Коректноста, лојалноста и постетеноста на ракометот која ја имаше Тосе во Пелистер, ја продолжи и во Германија, а Германците тоа го почитуваат.

More from СпортMore posts in Спорт »