Press "Enter" to skip to content

СВР Битола: паднал од скала при режење дрвја, починан при хируршката операција

На ден 18 февруари во Битола во 15,00 часот од страна на Клиничка Болница Битола, во СВР Битола беше пријавено дека со возило на итната медицинска помош било пренесено повредено лице.

Веднаш бил транспортиран во Клиничка Болница Битола, но за време на хирушката интервенција лицето починало. 

Од извршениот увид беше констатирано дека се работи за лицето Р.З. (83) од Битола кој истиот ден околу 11,00 часот додека ги режел дрвата во дворното место на неговата куќа паднал од скалата на која се качувал и се повредил.