Press "Enter" to skip to content

Клиничка болница со модерни еколошки решенија за снабдување со енергија заедно со кралскиот институт од Стокхолм во Шведска(фото)

По иницијатива на хуманитарната организација “Хенд тил хенд“ предводени од големите хуманитарци Марија и Томас Русенгрен од Шведска денес се оствари средба со директорот на клиничката болница “Д-р Зоран Лазаров и ден од неговиот менаџерски тим на која се разговараше за реализација на проектот “Со хуманирарна рака до чиста енергија“.

Во делегацијата од Шведста покрај Марија и Томас Русенгрен беше и експертска група од кралскиот институт од Стокхолм во Шведска предводена од Нелсон Сомерфелд.Оваа експертска група  направи и скрининг на објектите на ЈЗУ Клиничка Болница Битола, со цел реализација на проектот модерни еколошки решенија за снабдување со енергија во Болницата.

Ова не е прв проект кој се рализира во соработка помеѓу Клиничката болница и хуманитарната организација “Хенд тил хенд“, но секако ќе биде еден од позначајните, а Марија и Томас Русенгрен искажаа голема благодарноста кон д-р Зоран Лазаров за убавиот прием и начинот на кој ќе го реализираат овој проект, како и за досегашната соработка.

More from ВестиMore posts in Вести »