Press "Enter" to skip to content

За Мико, Ицкаро, Паљото, Мартина, Даниело, Игор… посебни признанија (фотогалерија)

Сојузот на спортови додели и посебни признанија на битолчани кои дадоа придонес во развој на спортот во градот, кои ги награди со плакети.

Плакети добија:-Христаки Спасевски за долгогодишен лекар на повеќе спортски клубови во Битола

-Златко Мурџевски за повторно враќање на боксот во Битола-Мартина Николовска  за промоција на спортот преку возење велосипед до Хамбург и планинарството и скијањето.-Зоран Лазаревски Паљо за организација на големиот куп натпревар во боди-билдинд во Битола

-Јован Василев за долгогодишен спортски работник

-Игор Михајловски за враќање на куглањето во Битола и организација на проект со 500 млади куглари-Мико Голубовиќ за одржување на тренинзи за кошарка на децата со посебни потреби-Даниело Божиновски за најмлад меѓународен ракометен судија

-СВР Битола за помош на сите спортски настани во Битола, посебно околу организацијата на Ноќната трка.