Press "Enter" to skip to content

Осмомартовска изложба на ДЛУБ (фото)

Во салонот на Друштвото на ликовните уметници се  отвори  изложбата Современа муза / Contemporary muse  каде што, своите најнови дела, пред битолската публика  ги претставија авторите – Лилјана Петровска, Мирјана Бубевска, Димитри Балојани, Елена Ѓорѓиевска, Драган Најденовски, Александар Поповски, Сандра Котевска, Златко Крстевски, Анкица Стевановска  и Оливера Лазаревска Оља. Друштвото на ликовните уметници на Битола постои 45 години и континуирано реализира квалитетни изложби. Тие што не можеа да ги погледнат делата на отворањето на изложбата, ќе можат да ја посетат во наредните денови.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Mission News Theme by Compete Themes.