Press "Enter" to skip to content

Функционална храна на 21 век

Повеќето од нас во фрижидер имаат јогурт што ќе го испијат затоа што уживаат во вкусот или затоа што претставува добар извор на калциум и други материи, кои имаат позитивно дејство врз нашиот организам. Она што многумина не го знаат е дека постојат јогурти што се функционални производи и содржат пробиотски култури, кои го регулираат проблемот со варењето и со надуеноста.

Пробиотските култури, олигофруктози и инулини, содржани во функционалниот јогурт го забрзуваат работењето на цревата, а покрај тоа ја зголемуваат и апсорпцијата на витамини и минерали во вашиот организам и ги хранат добрите бактерии во цревната флора. Не треба да посегнувате по пробиотски јогурт само кога ќе настане проблем, затоа што тој има и превентивна функција во одржувањето на балансот во организмот.

Balans+ ја има потврдено својата ефикасност во воспоставувањето рамнотежа во дигестивниот систем. Клиничките истражувања спроведени во КБЦ “Бежаниска коса“ потврдуваат дека Balans+ го регулира варењето по само 10 дена редовно користење, затоа што содржи комбинација од пробиотици и пребиотици, кои поволно влијаат врз дигестивниот тракт, го поттикнуваат варењето и метаболизмот го прават поактивен.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Mission News Theme by Compete Themes.