-Презентацијата со дегустација на “5 Courses“ насловена како “Градска седенка“ синоќа се организира повторно, а битолчани уживаа во специјалитетите на шефот на кујната Алексанадар Видоевски.
-Се пиеја вината на “Бовин“, а гостите ги забавауваше групата “Деспина“.Заради големиот интерес и тоа што многу заинтересирани битолчани останаа без резервации минатиот пат на првата “седенка“, тимот на ресторан и кафеана при хотел „Епинал“ синоќа повторно друг ваков настан, “5 Courses“, презентација со дегустација на неколку видови месо и повторно многу бараните специјалитети од морска храна.Презентацијата во ресторанот на градска кафеана „Епинал“наиде на голем интерес кај сите битолчани, сладокусци на добра храна, а шефот на кујната Алексанадар Видоевски очигледно задоволен од реакцијата на задоволните гости рече:-И минатата и оваа презентацијата со дегустација на “5 Courses“ наиде на голем интерес кај битолчани. На “Градската седенка“ 70 гости уживаа во добра храна, вино и музика. Синоќешната вечер, на мојот тим со кој ја подготвувавме храната, за нас значи само едно, да продолжиме со вакви изненадувања за нашите гости.-На оваа нова презентација беа промовираме производи кои се произведуваат во групација, јагнешко месо и млечните производи од нашите бачила, кои заедно со моркските производи се со гарантиран врвен квалитет и свежина, истакнуваат од хотелот “Епинал“.Битолчани покрај интересното мени со 5 јадења, од предјадење до главно јадење уживаа и со десерт, печено јаболко со прелив од карамел и цимет.Сите јадења беа послужени со посебно вино, спрема вкусот, а секако не изостана и добрата музика со групата “Деспина“.