Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: април 2009 отворен хотел-ресторан “Капри“ (фото)

Деновиве “вртејќи“ по интернет и сојалните мрежи наидов на информација дека хотелот и ресторан “Капри“ одбележува 10 години од отворањето, па затоа оваа рубрика неделава е за нив, бидејќи мислам, а не само јас, сопственикот и вработените тоа го заслужуваат.Хотелот и ресторан “Капри“ е отворен април 2009 година, а претходно сопственикот под истот бренд работеше на две други локации, а почетоците на работењето, како пицерија им беа во Старата битолска чаршија, раскажува Димче Миновски, доајен на битолското новинарство.Сега хотелот и ресторан “Капри“ е бренд кој е познат не само во Битола и државата туку и пошироко и добро им е познат како сега изгледа и како е дотеруван да биде една функционална средина, но преку 3-4 фотографии ќе се обидеме сопственикот, Никола Трпеновски и читателите да ги вратиме, точно пред 10 години, кога беше и отворен овој преубав објект.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *