Press "Enter" to skip to content

Фото вест: со крап порибено езерото “Акумулацијата Стрежево“

На локацијата “Брана Стрежево” се изврши првото порибување на “Акумулацијата Стрежево“.

На порибувањето присуствуваа членови на спортско рекреативниот клуб Рибар 2011 од Скопје, вработени во ЈП Стрежево, инспектор од државниот инспекторат за земјоделство, шумарство и водостопанство како и други спортски риболовци.

Во наредниот период ќе има уште вакви порибувања со цел зголемување на рибниот фонд во акумулацијата.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *