Press "Enter" to skip to content

Фото вест: Се асфалтира од кружниот тек кај “Лук Оил“ до Братиндол

По извршените подготовки во изминатите денови, започна асфалтирањето на потегот од кружниот тек кај “Лук Оил“ на излезот од Битола кон Ресен, до влезот во селото Братиндол, во должина од 3 километри.Директорот на “Македонија пат“ подружница Битола, Беким Мемети, истакна дека оваа активност во вредност од 15 милиони денари, го надминува проблемот со пропаднатиот асфалт на самиот кружен тек, кој со години наназад ја загрозуваше безбедноста на возачите, а истовремено оставаше лоша слика за самиот влез во градот од страната кон Ресен.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *