Press "Enter" to skip to content

Фото вест: се поплочува пешачката патека кај “Гроздот“

Пешачката патека пред зградите кај “Гроздот“ ќе добие ново партерно уредување и со тоа продолжува уредувањето на тротоарите во градот со бехатон плочки.

На површина од околу 500 метри квадратни, започна унифицирањето на патеката, која во одредени делови поради оштетувањата претставуваше опасност за пешаците.

Поплочувањето, во вредност од околу 400.000 денари, средства од буџетот на Општина Битола, ќе биде изведено до потегот кај раскрсницата со улицата „Димитар Илиевски Мурато“.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *