Press "Enter" to skip to content

Фото вест: Велигденски базар на “Магнолија“

Денес на пладне, на плоштадот “Магнолија“, здружението на граѓани за советување, поддршка на лица со карцином или лица кои се излечиле “Јасмин“ го организираше Велигденскиот базар.Велигденскиот базар беше одржан под мотото “Заедно во борба со карциномот“, а не базарот учество зедоа 24 учесници од градот, меѓу кои здруженија, приватни фирми и други физички лица. Сите заедно креираа настан за поддршка на сите оние на кои им е најпотребна, со една порака: хуманост, поддршка, подадена рака и можност за подобро утре.Градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска, даде комлетна поддршка на реализацијата на активностите на Здружението, денеска заедно со неговите членови беше дел од „Велигденскиот базар“.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *