Press "Enter" to skip to content

Во “Св. Петка“ во Рокдаел, на Велигден меѓу македонците и министерот за имиграција на Австралија (фото)

Кире Циревски, за bitolanews, од Сиднеј, АвстралијаНа покана на австралискиот македонски совет на Нов Јужен Велс, македонската заедница во Рокдејл, Сиднеј, Австралија, имаше задоволството да биде домаќин на пратеникот на Хон Дејвид Колман, министер за имиграција, државјанство и мултикултурна работи и федерален член за банките.Тој во саботата на часот на Христовото Воскресение македонската православна црква “Св. Петка“, во Рокдејл, присутвуваше на богослужбата, која ја предводеше, свештеникот,  отец, Владо Недески заедно со отец Ацо ивановски, и поддржана од македонски православен хор од црквата.
Министерот имаше можност активно да учествува во службата и да ги испочитува членовите на македонската заедница и нивното црковно раководство, кое му искажа благодарноста и благодарение на министерот Колман за присуството и поддршката на македонскиот православен Велигден.

More from ДијаспораMore posts in Дијаспора »