Press "Enter" to skip to content

Најсовремена лабораторија, по светски стандарди, во болница “Плодност“

Ентузијазмот, вербата во успехот и фокусирањето кон иднината се клучот за успехот во специјалистичка дијагностичка лабораторија во болницата “Плодност“, која е во чекор со светските трендови.

Лабораторијата во болницата “Плодност“ на пациентите им нуди комплетна лабораториска дијагностика од високо стручни и специјализирани кадри и најсовремена опрема.

Биохемиската лабораторија во болница “Плодност“ ги нуди следните услуги и испитувања:

-Хормонски испитувања

-Испитување на тумор маркери

-Комплетни биохемиски и хематолошки анализи

-Инфективни заболувања -Хомостаза

-Диференцијална крвна слика

-Рано откривање на аномалии на плодот (Prisca).Подготовка при одредување липиден статус, биолошкиот материјал е венска крв, а специјалистите во лаботаротијата  до пациентите, 48 часа пред земање на биолошкиот материјал ги испраќат следните препораки:

-да не се конзумира алкохол,

-да се избегнува зголемена физичка активност 24 часа пред земање на биолошкиот материјал

-конзумирајте вообичаена, но не премасна храна 12 часа пред земање на биолошкиот материјал,

после 19 часот претходниот ден да не се конзумира храна, алкохол, кафе.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Mission News Theme by Compete Themes.