Press "Enter" to skip to content

Фото вест: потпишан договорот со кој СК Пелистер се збратими со словенечкиот Алвепур

Во просториите на Словенечката амбасада во Скопје се потпиша меморандум за соработка помеѓу скијачкиот клуб Пелистер и СК Алвепур, со што доби партнер од Словенија, од кој ќе ја има целосната поддршка на неколку полиња.На свеченоста на која присуствуваше и словенечкиот амбасадот, Милан Јазбец, потпис на меморандумот стави претседателот Пелистер, Наум Симјановски, а за Алвепур, Јанес Деклева.Ова е прв ваков вид на потпишан договор за соработка на еден македонски скијачки клуб, Пелистер, кој дал олимпијци, а со новото раководство се стреми да ги врати резултатите од минатото. 

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Mission News Theme by Compete Themes.