Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: матурантите играa матурски танц, квадрил, на Шеталиште (фото)

Битолските матуранти во 2009 година дадоа ридонес во големата манифестација која се одржуваше во неколку македонски градови и во неколку држави во Европа, за да се постави нов Гинисов рекорд во истовремен танц, а се танцоваше во 40 града во осум земји.-На битолското шеталиште танцуваа 350 матуранти кои ги играа матурскиот танц – “квадрил“, а се беше потпомогнато од танцовиот клуб “Степ“ од Битола. Матурантите го играа Штраусовиот танц “Квадрил“ од операта “Лилјакот“, се сеќава, Димче Миновски, доајен на битолското новинарство.Оваа манифестација беше привилегија за тогашните битолски матуранти, што може да ви се случи еднаш во животот, токму заради нивната младост, а се надевам дека учесниците ги паметат тој ден.

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Mission News Theme by Compete Themes.