Press "Enter" to skip to content

Билтен на МВР: обљуба и други полови дејствија врз малолетник и употреба на исправа со невистинита содржина

На 10.05.2019 година во 09.00 часот во СВР Битола, педесет и две годишен битолчанец пријавил дека наводно во текот на 2018 година се до март 2019 година, во повеќе наврати, неговата поранешна сопруга извршила обљуба и други полови дејствија врз нивниот малолетен син. За настанот бил известен Јавен обвинител и се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.

СВР Битола поднесе кривична пријава против лицата M.М.(43) од Битола поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „употреба на исправа со невистинита содржина“, против Д.М.(40) од Битола поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „употреба на исправа со невистинита содржина“ и „злоупотреба на службената положба и овластување“ и против приватна фирма поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „употреба на исправа со невистинита содржина“. На 09.10.2018 година второпријавениот, како член на одборот на директори на третопријавеното правно лице му издал потврда со невистинита содржина дека првопријавената претходно била вработена како лаборант во правното лице. По ова, М.М. потврдата ја приложила во документацијата која ја доставила до Биотехничкиот факултет во Битола, а по објавен конкурс за вработување како лаборант. На овој начин таа се стекнала со противправна имотна корист од 140.000 денари.

Mission News Theme by Compete Themes.